ဘာေၾကာင့္ အသိီးစိမ္ျပီး ႏွပ္ထားတဲ့ေရကို ေသာက္သင့္ပါသလဲ
(၁) Green Tea၊ ပူဒီနာရြက္၊ သံပုရာသီး တို႔ စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ အဆီကိုေလာင္းကၽြမ္းေစတယ္၊ အစာေခ် စနစ္ကို ေကာင္းေစတယ္၊ ေခါင္းကိုက္သက္သာေစတယ္၊ လန္းဆန္းစြာ အသက္ရႈရန္ အေထာက္အပံ့ ေပးပါတယ္။
(၂) စေတာ္ဘယ္ရီသီးနဲ႔ ကီ၀ီသီးတို႔စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ ႏွလုံးေသြးေၾကာကိုပိုမို က်န္းမာေစတယ္၊ ကိုယ္ခံ အားစနစ္ကို အကာအကြယ္ေပးတယ္၊ ေသြးထဲရွိ သၾကားဓါတ္ကိုထိန္းညႇိေပးတယ္၊ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၃) သခြြြါးသီး၊ သံပုရာသီး နဲဲ႔ ေရွာက္သီး တို႔စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ ခႏၶာကိုယ္တြင္းရွိ ေရပမာဏကို ထိန္းညႇိ ေပးတယ္၊ ေလပြျခင္းကို ကာကြယ္ေပးတယ္၊ အစားစားခ်င္စိတ္ကို ထိန္းေပးတယ္၊ ေရဓါတ္ကို ျဖည့္ ဆည္းေပးတယ္၊ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၄) ေရွာက္သီး၊ သံပုရာသီးနဲ႔ လိေမၼာ္သီး တို႔စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစတယ္၊ Vitamin C ဓါတ္ကိုေပးတယ္၊ ကိုယ္ခံအားစနစ္ေကာင္းမြန္ေစတယ္၊ (ပုံမွန္ အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ ေသာက္ သုံးရန္)
အသိီးစိမ္ျပီးႏွပ္ထားတဲ့ေရဟာ ကိုယ္တြင္း အဆိပ္အေတာက္ဖယ္ရွားျခင္းအတြက္ ေကာင္းေစၿပီး ေရဓါတ္ကို ျပန္လည္ျဖည့္ဆည္းေပးပါတယ္။ ကိုယ္ၾကိဳက္သေလာက္ အသီးပမာဏကို ေရတြင္ အနည္းဆုံး မိနစ္ ၃၀ ခန္႔စိမ္ျပီး ေသာက္သုံးနိုင္ပါသည္။
မွတ္ခ်က္ – ေရာဂါကုရန္ ကုထုံးမဟုတ္ပါ။ က်န္းမာစြာ ေနထိုင္ျခင္းအတြက္ အေထာက္အကူ သက္သက္ျဖစ္ပါသည္။
Credit to: #Heather_Johnson