ပန္းေဂၚဖီ စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ရရွိမည့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိုးမ်ား

ပန္းေဂၚဖီက စားေကာင္း႐ံုတင္မကဘဲ ဗီတာမင္နဲ႔ အာဟာရဓာတ္ေတြလည္း ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္ပါတယ္။ ကိုယ္ခံ စြမ္းအားကို ျမင့္တင္ေပးတဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြလည္း ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္ပါေသးတယ္။ ပန္းေဂၚဖီကို စားသံုးျခင္းအားျဖင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ဘယ္လိုေကာင္းက်ိဳးေလးေတြ ရရွိမလဲဆိုေတာ့

၁။ အဆစ္ေရာင္ေရာဂါအတြက္ ေကာင္းမြန္တယ္

ပန္းေဂၚဖီမွာ ဗီတာမင္ K နဲ႔ Omega 3 ဖက္တိအက္စစ္တို႔ ပါဝင္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းျခင္း၊ အဆစ္အျမစ္နာက်င္ကိုက္ခဲျခင္းကို သက္သာေစပါတယ္။

၂။ အစာအိမ္အနာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္

ပန္းေဂၚဖီထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးက အစာအိမ္မွာ ျပည္တည္နာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ပန္းေဂၚဖီရဲ႕ အမွ်င္ဓာတ္က အစာအိမ္ရဲ႕အူလမ္းေၾကာင္းက်န္းမာဖို႔အတြက္ ကူညီေပးပါတယ္။

၃။ အရြယ္မတိုင္ခင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးတယ္

ပန္းေဂၚဖီထဲမွာ Antioxidants ေတြ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳခ်င္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးမ်ား ေန႔စဥ္မွီဝဲ စားသံုးသင့္ပါတယ္။

၄။ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးတယ္

သုေတသနေလ့လာခ်က္မ်ားအရ ပန္းေဂၚဖီထဲမွာ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းမ်ား ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ပန္းေဂၚဖီကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ၊ အစာအိမ္ ကင္ဆာနဲ႔ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏႈန္းကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ဳိးသမီးမ်ားအတြက္ သင့္ေလ်ာ္တယ္

ပန္းေဂၚဖီထဲမွာပါဝင္တဲ့ Vitamin B9 က ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္မ်ား မီးဖြားရလြယ္ကူေစပါတယ္။

၆။ ႏွလံုးေရာဂါမျဖစ္ပြားေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္

ပန္းေဂၚဖီထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးက ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ကိုလက္စထေရာပမာဏ ျမင့္မားေနျခင္းကို ေလ်ာ့ခ်ေပးၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေခ်ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၇။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ခ်ေပးတယ္

ကယ္လီရီမပါဝင္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့ခ်ခ်င္သူမ်ားအတြက္ ေဂၚဖီသုပ္အျဖစ္ စားသံုးသလို ဆီေလ်ာ့ၿပီး ေၾကာ္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ေစမွာပါ။

၈။ ေသြးေပါင္ခ်ိန္မွန္ေစတယ္

ပန္းေကာ္ဖီကို စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးေပါင္တက္ျခင္း၊ ေသြးေပါင္က်ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးၿပီး ေသြးေပါင္ခ်ိန္ မွန္ေအာင္ ထိန္းညွိေပးပါတယ္။

၉။ ကိုယ္ခံအားကို ျမွင့္တင္ေပးတယ္

ပန္းေဂၚဖီမွာ ဗီတာမင္နဲ႔ အာဟာရဓာတ္မ်ား ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္တဲ့ အတြက္ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ခုခံအားကို ျမွင့္တင္ေပးပါတယ္။ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္မႈကိုလည္း ေလ်ာ့ခ်ေပးၿပီး အစာေခ်စနစ္ေကာင္းမြန္ ေအာင္လည္း ေဆာင္ရြက္ေပးပါတယ္။ ဗီတာမင္ ဘီ၊ မဂၢနီဆီယမ္နဲ႔ ပိုတက္ဆီယမ္ဓာတ္ေတြက ေသြးလွည့္ပတ္မႈနဲ႔ အ႐ိုးက်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။

Credit: Myfood