တစ်နေ့ကို (၁၀) လုံးပဲ အစိမ်းလိုက်ဝါးစားပါ…။

ကင်ဆာကို ကာကွယ်ပေးတယ်၊ ကျောက်ကပ်နဲ့ အသည်းကို အားကောင်းစေတယ်၊ အစာအိမ်အနာမဖြစ်အောင် ကာကွယ်ပေးတယ်။ နေ့တိုင်း ဝါးစားရင် ဆီးချိုကျတယ်၊ သွေးတိုးနဲ့ သွေးတွင်းက ပုံမှန်မဟုတ်တဲ့ သွေးဥတွေကို လျှော့ချပေးတယ်။ သွေးခဲခြင်းကိုလည်း ဟန့်တားပေးတယ်။

မကြာခဏ စားပေးတာ ကောင်းပါတယ်။ မောပန်းလွယ်တာ၊ သွေးတွင်းအဆီများတာဆိုရင် ခရမ်းကစော့သီးကို ဝါးစားပါ။ အဆီကျစေဖို့ ကူညီပေးပါတယ်။

ကျွန်တော့်အဘွားကတော့ နေ့တိုင်းခူးပြီး စားရတာ ကြိုက်တယ်။ ဝမ်းမှန်စေပြီး ဝမ်းကိုလည်း ပျော့စေတာကြောင့် ဝမ်းသွားရတာ ပိုလွယ်ကူစေပါတယ်။ အသက်ကြီးလို့ ဝမ်းချုပ်တတ်သူတွေ စားပေးသင့်ပါတယ်။ ဖန်ခွက်ထဲထည့်ပြီး ရေနွေးနဲ့ သောက်လို့လည်း ရပါတယ်။ ကျန်းမာရေး ယိုယွင်းမှုကို ကာကွယ်ပေးပြီး အိုမင်းရင့်ရော်မှုကို နှေးကွေးစေပါတယ်။ ပူပူနွေးနွေးလေးသောက်ရင် အစာအိမ်ကို ကောင်းမွန်စွာ အကျိုးပြုပါတယ်နော်၊၊