ငွက္ေပ်ာသီး အခံြ အသံုးခ်နည္း

ငွက္ေပ်ာသီးစားၿပီးရင္ အခံြကို ဘယ္လိုလုပ္ၾကသလဲ။ ပစ္လိုက္မွာေပါ့။ ဒါပင္မယ့္ မပစ္ပါနဲ႕ အသံုးဝင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြရွိပါတယ္။

၀၁. ပိုးမႊားအကိုက္ခံရရင္ ငွက္ေပ်ာခြံနဲ႔ ပြတ္ႏုိင္တယ္။ ေဆးပညာအရဆိုရင္ေတာ့ အစြမ္းရွိတယ္ဆိုတာကို တရားဝင္ေၿပာၾကားထားတာကို မေတြ႕ရေသးပါ။ ငွက္ေပ်ာခံြမွာပါတဲ့ သၾကားဓါတ္က ယားယံၿခင္းကို ေပ်ာက္ ေစႏုိင္ပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ေနရာေတြမွာဆိုရင္ ၿခင္ကိုက္ခံရတဲ့ေနရာေတြကို ငွက္ေပ်ာခြံနဲ႔ လိမ္းေလ့ရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

၀၂. ဖိနပ္ကို ေၿပာင္ေအာင္တိုက္ႏုိင္တယ္။ ငွက္ေပ်ာခံြမွာပါတဲ့ Kalium ဓါတ္ေၾကာင့္ သေရဖိနပ္ကို ေျပာင္ေအာင္လုပ္ေပးပါတယ္။

၀၃.ဒဏ္ရာကို သက္သာေစတယ္။ ထိခိုက္မိလို႔ရတဲ့ ဒဏ္ရာအညိဳအမဲေတြကို အနည္းငယ္သက္သာေစ ပါတယ္။

၀၄. သြားေတြကို ၿဖဳေစပါတယ္။ သြားတိုက္ေဆးနဲ႕သြားမတိုက္ခင္မွာ ငွက္ေပ်ာသီးအခြံနဲ႕ သြားတိုက္ၾကည့္ပါ။ ၁လေလာက္ၾကာရင္ သြားေတြ ၿဖဳလာေကာင္းၿဖဳလာပါလိမ့္မယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးအခြံမွာပါတဲ့ Mineral ဓါတ္ဟာ သြားမွာကပ္ေနတဲ့ သြားေခ်းေတြကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ပါတယ္။

၀၅. အသားကင္တဲ့အခါ ထည့္သံုးႏုိင္ပါတယ္။ အသားကင္တဲ့အခါမွာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ငွက္ေပ်ာခံြထည့္လုိက္ရင္ အသားေတြကို ေပ်ာ့ေစပါတယ္။

၀၆. နဖူးေပၚမွာတင္ၿပီး ပြတ္ေပးရင္ ေခါင္းကိုက္ သက္သာတယ္။ နဖူးေပၚမွာ ငွက္ေပ်ာခြံတင္ထားရင္ ေခါင္းကိုက္သက္သာေစတယ္လို႔လည္း ေၿပာၾကပါတယ္။

၀၇. အစူး၊အရုိး စူးတဲ့အခါ ငွက္ေပ်ာခံြနဲ႔ အုပ္ထားရင္ သက္သာတယ္။ အစူးစူးတဲ့ေနရာကို ငွက္ေပ်ာသီးအခံြနဲ႔ မိနစ္ ၃၀ ကေန ၁ နာရီေလာက္ကပ္ထားရင္ အနာပတ္ဝန္းက်င္က အသားကႏူးလာၿပီး အလိုလိုထြက္လာ တတ္ပါတယ္။ လက္ကမွင္ဖ်က္ရာတြင္လည္း အသံုးဝင္ပါတယ္။ အလုပ္လုပ္ရင္း လက္မွာေပေနတဲ့ မွင္ကို ဖ်က္ရာမွာ လည္း ငွက္ေပ်ာသီးအခြံကို သံုးႏုိင္ပါတယ္။ ေရနဲ႔ေဆးဖို႔ေတာ့ မေမ့နဲ႕ေနာ္။

Credit: ChelmoTeam