Milkshake တစ္ခြက္ေသာက္လွ်င္ပင္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးထိခိုက္ႏိုင္

Milkshake မ်ားသည္ ကေလးမ်ားေရာ လူႀကီးမ်ားပါ လူႀကိဳက္မ်ားေသာ ေဖ်ာ္ရည္ျဖစ္သည္။ သို႔ေသာ္ အရသာ ရွိေသာ္လည္း ယင္း Milkshake မ်ားသည္ ႏွလံုးက်န္းမာေရးအေပၚ အႏၲရာယ္ရွိေသာ သက္ေရာက္မႈ ရွိသည္ဟု သုေတသနအသစ္တစ္ရပ္က ေဖာ္ျပ သည္။

ေဂ်ာ္ဂ်ီယာေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသီမ်ားက ယင္း Milkshake ေဖ်ာ္ရည္မ်ားသည္ ခႏၶာကိုယ္ကို ႏွလံုးေရာဂါ လမ္းေၾကာင္း ေပၚသို႔ ေရာက္ေစႏိုင္သည္ဟု Laboratory Investigation ဂ်ာနယ္တြင္ ေရးသားေဖာ္ျပခဲ့သည္။

Milkshake မ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ အဆီမ်ားသည္ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစေသာ ေသြးနီဥမ်ား၊ ေသြးေၾကာမ်ားကို အေႏွာင့္အယွက္ ေပးသည့္ ေသးငယ္စူးရွေသာ ဆဲလ္မ်ားအျဖစ္သို႔ ေျပာင္းလဲေ စသည္ဟု သုေတသီမ်ား ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

က်န္းမာေရးေကာင္းၿပီး တက္ႂကြဖ်တ္လတ္ေသာ ငယ္ရြယ္ႏု ပ်ိဳသည့္ အမ်ိဳးသားေလးဦးသည္ အဆီဓာတ္ ၈၀ ဂရမ္ႏွင့္ ကယ္လို ရီ ၁,၀၀၀ ရွိေသာ Milkshake တစ္ခြက္ ေသာက္ၿပီးေနာက္ ေလး နာရီတြင္ ၎တို႔၏ ေသြးေၾကာမ်ားသည္ နားနားေနေနပံုစံမရွိဘဲ ၎တို႔၏ခုခံအားစနစ္မ်ားကလည္း ေရာဂါပိုးတစ္မ်ိဳး ခႏၶာကိုယ္ထဲ ဝင္ေရာက္ေနသည့္ပံုစံမ်ိဳး တံု႔ျပန္ခဲ့ေၾကာင္း သုေတသီမ်ား ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ထို႔အျပင္ ေသြးစစ္ၾကည့္ေသာ ရလဒ္မ်ားအရ ၎တို႔တြင္ ကိုလက္စထေရာ၊ Triglicerides ႏွင့္ ဖက္တီးအက္စစ္မ်ား ျမင့္ တက္ေနသည္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။

Milkshake ကဲ့သို႔ အစားအစာမ်ားသည္ ခႏၶာကိုယ္ေပၚ စုၿပံဳ သက္ေရာက္မႈျဖစ္ေစႏိုင္ၿပီး ယခင္ကလည္း ထိုသို႔အဆီဓာတ္အမ်ား အျပားပါေသာ အစားအစာမ်ား စားၿပီးေနာက္ လူအမ်ားအျပား ႐ုတ္တရက္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္မႈမ်ား ခံစားရဖူးသည္ဟု သုေတသီမ်ား က မွတ္ခ်က္ျပဳထားသည္။

ယခုေလ့လာမႈမ်ားသည္ အဆီဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ားေၾကာင့္ ေသြးထဲတြင္ အမ်ားဆံုးရွိေနေသာ ေသြးနီဥမ်ားအေပၚ သက္ေရာက္မႈကို ပထမဆံုး သီးျခားေလ့လာမႈျဖစ္ၿပီး Milkshake တစ္ခြက္ေသာက္ၿပီးလွ်င္ပင္ ေသြးနီဥမ်ား အသြင္ေျပာင္းသြားၿပီး အဆိပ္ဓာတ္အမ်ားအျပား ထုတ္ေပးသည္ဟု သုေတသီမ်ားက တင္ျပထားသည္။   

                                       

—Ref: UPI / 7Days