ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ၅၆% ထိေလွ်ာ့ခ်ေပးမယ့္ နႏြင္း

နႏြင္းမႈန္႔ကို ဟင္းေတြခ်က္ရာမွာ ထည့္ခ်က္စားေလ့ရွိပါသလာ။ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညႊတ္တဲ့အစားအစာေတြ ခ်က္ျပဳတ္ေပးဖို႔နဲ႔ တစ္အိမ္သားလံုးရဲ့ က်န္းမာေရးကို တာ၀န္ယူေနၾကတဲ့ မိခင္တို႔ေရ နႏြင္းမႈန္႔ကို ဟင္းလ်ာ ေတြမွာ ထည့္ခ်က္တာမ်ိဳး ေဆးျဖစ္၀ါးျဖစ္အသံုးျပဳတာမ်ိဳးက အိမ္သားေတြကို ႏွလံုးေရာဂါကေန ကင္းေ၀းေစ ႏိုင္မွာပါ။ ေလ့လာေတြ႔ရွိမႈသစ္အရ နႏြင္းဟာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ အႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

 

ေလ့လာေတြ႔ရွိမႈအရ နႏြင္းဟာ ဦးေႏွာက္ကို ကာကြယ္ေပးသလို ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ႏွလံုး အတြက္လည္း မ်ားစြာ အက်ိဳးေက်းဇူးရွိေနတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။

အဲဒီေလ့လာေတြ႔ရွိမႈကို American Journal of Cardiology ကေန ေဖာ္ျပေပးခဲ့တာပါ။ နႏြင္းကို ပံုမွန္ စားေပးရင္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ၅၆% ထိေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႔ ေလ့လာေတြ႔ရွိမႈမွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို တိုးတက္ေစျခင္း

၂၀၁၂ ခုႏွစ္က အဟာရသုေတသနဂ်ာနယ္တစ္ခုမွာ (Nutrition Research Journal) ေဖာ္ျပထားတဲ့ ေလ့လာ ေတြ႔ရွိမႈအရ နႏြင္းဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်န္းမာေရးကို ေအရိုးဗစ္ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္သလိုပဲ တိုးတက္ေစတယ္ လို႔ဆိုပါတယ္။

ေသြးဆံုးၿပီးသား အမ်ိဳးသမီး ၃၂ ဦးကို ၈ ပတ္ၾကာ ေလ့လာမႈျပဳလုပ္ခဲ့ၿပီး အဲဒီေလ့လာေတြ႔ရွိမႈကို ထုတ္ျပန္ ေပးလိုက္တာျဖစ္ပါတယ္။

ဘယ္လိုစားမလဲ

နႏြင္းကို ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ တစ္ေန႔ ၁၅၀ မီလီဂရမ္ စားေပးသင့္တယ္လို႔ ေလ့လာသူေတြက အႀကံျပဳ ပါတယ္။ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းစာကို ေန႔တိုင္းစားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္စားမယ့္ အစားအစာေတြထဲ ထည့္ၿပီးစားေပးတာကလည္း သိပ္ကိုေကာင္းမြန္သလို နႏြင္းကို သံပုရာရည္နဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီးေသာက္ေပးရင္လည္း ႏွလံုးအတြက္ေကာင္းမြန္ပါတယ္။

# My food