ၾကက္သြန္ျဖဴ မီးကင္ၿပီးစားသံုးေပးျခင္းရဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညႊတ္တဲ့အစားအစာတစ္ခုပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာပါ၀င္တဲ့ သဘာ၀ ဂုဏ္သတၱိ ေတြဟာ ေရာဂါမ်ားစြာကို ကုသေပးႏိုင္ၿပီး ေဆး၀ါးအျဖစ္လည္း ကမၻာေပၚ မွာ က်ယ္က်ယျပန္႔ျပန္႔အသံုးျပဳ ေနၾကပါတယ္။
ကိုလက္စထေရာပမာဧကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ မီးဖုတ္ထားတဲ့ (သို႔) မီးကင္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆ မႊာကို ေန႔စဥ္စားသံုးေပးတာဟာ က်န္းမာေရးကို မ်ားစြာအေထာက္အကူ ျပဳေနပါတယ္။
၂နာရီမွ ၄ နာရီအတြင္း ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို စတင္တိုက္ဖ်က္ေပးၿပီး တျခားေရာဂါေတြ၀င္ေရာက္ျခင္း ကေနကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ၄ နာရီမွ ၆ နာရီအတြင္း ခႏၱာကိုယ္အတြင္းမွာ မလိုအပ္တဲ့ အဆီပိုေတြကို ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ ၆ နာရီမွ ၇ နာရီအတြင္း ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ပါ၀င္တဲ့ဘက္တီးရီးယား ဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြဟာ ခႏၱာကိုယ္အတြင္းမွာေတြ႔ရတဲ့ ဘက္တီးရီးယားပိုးမႊားေတြကို တိုက္ဖ်က္ေပးပါတယ္။
၆ နာရီမွ ၁၀ နာရီအတြင္း ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ပါ၀င္တဲ့ အဟာရဓါတ္ေတြဟာ ဓါတ္တိုးမႈကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး အရြင္တင္ႏုပ်ိဳေစပါတယ္။ ၁၀ နာရီမွ ၂၄ နာရီအတြင္း ကိုယ္ခံအားစနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အရိုးေတြကို သန္မာေစပါတယ္။ ေသြးေပါင္ခ်ိန္မွန္ေစပါတယ္။ အဆီေတြကို ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးပါတယ္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ကိုယ္ခံအား စနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစတာေၾကာင့္ အေမာခံႏိုင္ၿပီး အားကစားပိုလုပ္ႏိုင္လာပါတယ္။
Credit: My Food Myanmar