ကြာေစ့စားရင္ ဒီလိုေကာင္းက်ိဳးေတြ ရမယ္

ကြာေစ့ဆုိတာ တကယ္ေတာ့ ဖရဲသီးေစ့ကို ေလွာ္ထားတာပါပဲ။ ဖရဲသီးစားရင္ အေစ့ကိုေတာ့ လႊင့္ပစ္ၾကေပမဲ့ ကြာစိအေနနဲ႕က်ေတာ့ ျပန္ဝယ္စားၾကျပန္ေရာ။ ကြာေစ့စားတာကလည္း လူကို ေကာင္းက်ိဳးျဖစ္ေစပါတယ္။

၁။ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ (Amino Acid)ေတြ ပါဝင္ၿပီး အာဂ်င္ႏိုင္း၊ ဂလူတမစ္အက္ဆစ္၊ Lysine ၊ tryptophan တုိ႔လို အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေတြက ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ဇီဝျဖစ္စဥ္ကို တုိးတက္ေစၿပီး ႏွလံုးကို က်န္းမာ ေစပါတယ္။

၂။ ဖရဲသီးေစ့ ၁၀၀ ဂရမ္ကို စားရင္ မဂၢနီစီယံ ၁၃၉ % ျဖည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ႏွလံုးၾကြက္သားေတြကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ ေသြးဖိအားကိုလည္း ပံုမွန္ျဖစ္ေစတယ္။

၃။ Lycopene လို႔ေခၚတဲ့ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးလည္း ပါဝင္လို႔ ႏွလံုးကိုက်န္းမာေစၿပီး အမ်ိဳးသားေတြအေနနဲ႔ သေႏၶေအာင္ႏိုင္ေျခ ပိုေကာင္းလာေစတယ္။

၄။ ဗီတာမင္ B ၾကြယ္ဝပါတယ္။

၅။ အသားအေရကို ဝင္းလက္စိုေျပေစၿပီး အေရျပားအတြင္းပိုင္းကိုပါ အားျဖည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ Unsaturated Fatty Acids ေတြ ပါဝင္လို႔ အသားအေရကို စိုေျပႏူးညံ့ေစတယ္။ အေရျပားျပႆနာေတြ မျဖစ္ေအာင္လည္း တားဆီးေပးတယ္။

၆။ ဆံပင္ကိုလည္း ေတာက္ေျပာင္သန္မာေစပါသတဲ့။

Credit: Duwun