ထမင္းခ်က္ျခင္းရဲ႕ လွ်ဳိ႕၀ွက္ခ်က္မ်ား
အိမ္ရွင္မ/ထီးမ်ားအတြက္ ထမင္းခ်က္ရာတြင္ အရသာသာမက က်န္းမာေရး အဟာရဓါတ္ေတြပါ မဆုံးရႈံးေစမည့္ နည္းလမ္းလဲလြယ္ကူေစမည္႔ ထမင္းခ်က္ျခင္း၏ လ်ွိဳ႕ဝွက္ခ်က္မ်ားကို စုစည္းေဖာ္ျပ ေပးလိုက္ပါသည္။
ရွာလကာရည္
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ ရွာလကာရည္ တစ္စက္ႏွစ္စက္ ထည့္ေပးရုံျဖင့္ ထမင္းရဲ႕ အနံ႔အရသာကို ပိုမို ထင္ေပၚေမႊးပ်ံ႕ေစသည့္အျပင္ ရာသီဥတု အလြန္ပူျပင္း၍ ထမင္းသိုးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ဘီယာ
ဆန္ေဟာင္းမ်ား အထားၾကာသြားျပီး ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ အနံ႔အရသာက ဆန္သစ္ေလာက္မေကာင္းတဲ့ အခ်ိန္မွာ စိတ္ပူစရာမလိုပါဘူး။ ဆန္ေဟာင္းခ်က္ခ်ိန္မွာ ဘီယာအနည္းငယ္သာ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ေပၚဆန္းေမႊး ပမာ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ထမင္းကို ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေျမပဲဆီ
ထမင္းခ်က္ရာမွာ ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ေျမပဲဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဆန္ဖြာျခင္းမရွိပဲ ခံတြင္းကို ေတြ႔ေစမယ့္ ထမင္းရရွိမွာပါ။
ဆား
လက္က်န္ထမင္းကို ျပန္ေႏြးရာတြင္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးျခင္းအားျဖင့္ အနံ႔ဆိုးမ်ားကို ေပ်ာက္ ေစမည့္အျပင္ ထမင္းကိုလည္း ႏူးညံ့ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဆန္အရက္၊ အရက္ျဖဴ
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ အရက္ ၏သုံးေလးစက္ အနည္းငယ္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါက နတ္သုဒၶါပမာ ထမင္း အရသာကို ရရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အကယ္၍ ထမင္း က်က္တဝက္ မက်က္တဝက္ အေျခေနမ်ိဳးနဲ႔ ေတြ႔ႀကံဳေနပါက ဆန္အရက္ ဇြန္း ၂ ဇြန္းစာထည့္ျပီး ေႏြးေပးျခင္းျဖင့္ ထမင္းကို လုံးဝက်က္ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ေရက်က္ေအး
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ ေရက်က္ေအးျဖင့္ ခ်က္ေပးပါက ဆန္မွာပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ B1 ဓါတ္ကို အျပည့္ အဝ ရရွိေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျမိတ္
ထမင္းတူးသြားပါက ထမင္းၾကားထဲကို ၾကက္သြန္ျမိတ္တစ္ပင္ကိုထည့္ျပီး ခဏဖုံးအုပ္ထားေပးလိုက္ ပါ။ တူးနံ႔မ်ား ယူပစ္သလို ေပ်ာက္သြားေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း
ေရေႏြးၾကမ္းကို ထမင္းခ်က္ရာမွာထည့္ျပီး သာမာန္အတိုင္း ထမင္းခ်က္ပါ။ ရရွိလာတဲ့ထမင္းက အနံ႔ အရသာကို ျပည့္စုံေစယုံသာမက အဟာရလည္း အလြန္ျဖစ္ေစပါတယ္။
သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါက ဆန္ထဲရွိ သၾကားဓါတ္ တိုးျမင္႔မႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေစသည္႔အျပင္ အစာအိမ္ကိုလည္း ဥပါဒ္မျဖစ္ေစပါဘူး။ ဆီးခ်ိဳသမားမ်ားအတြက္ အထူး သင့္ေတာ္ပါတယ္။
အရသာျပည့္ဝတဲ့ မိသားစုထမင္းဝိုင္းေလးျဖစ္ၾကပါေစ။
Han Ko FB မွကူးယူပါသည္။